Thursday 17 March 2022

Mida õppida Vene Föderatsiooni sõjapraktikast?

Kui kunagi peaks juhtuma kõige hullem ehk kui Eesti tiritakse sõtta Venemaaga, siis peab meeles pidama mitmeid asju, mis stressiolukorras kergesti ununeda võivad. On loomulik, et sõjaolukorras on palju teadmatust ja soovmõtlemist. Näiteks soovime me kõik, et Venemaa peaks kinni Genfi konventsioonist, et alistumisest ei saaks kõige hirmsam kogemus, aga elu on näidanud, et Venemaa ei järgi mingeid rahvusvahelisi reegleid ning enda edu saavutamise nimel ollakse valmis kõigeks.

Enne olgu öeldud, et iga venelane pole automaatselt vaenlane. On palju venelasi, kes on Kremli režiimi vastu ja põgenevad ka ise selle eest. Siin välja toodud punktid kehtivad Kremli režiimile pimesi alluvate ning Kremli käske täitvate üksuste ja indiviidide kohta. Hoiame õhtumaade lippu kõrgel, hindame inimesi nende tegude, mitte kuuluvuse järgi.

Järgnevad teadmised Venemaa sõjapraktika kohta võivad päästa palju elusid:

1. Venemaa kasutab desinformatsiooni taktikat ehk maakeeli öeldes valetab sihilikult. Rusikareegli kohaselt tasub ükskõik missuguste Vene väidete põhjal oodata 180 kraadi võrra erinevat käitumist. Näiteks kui Venemaa väidab, et naaberriigis mingit sõda pole, vaid käib väike erioperatsioon, siis on ilmne, et Venemaa möllab seal keset täiemahulist sõda. Kordan, et Venemaa sõnad ja teod lähevad reeglina lahku!

2. Vene relvajõudude diversandid kasutavad rünnatava riigi korravalvejõudude vorme ning masinaid. Ukraina sõjas riietusid Vene ründajad Ukraina politseinikeks ning sõideti ka punase ristiga tähistatud kiirabiautodega. Nad ei taju sõjakuritegude toimepanekut samamoodi nagu läänemaailm, sest nad pole kogenud Nürnbergi protsessi ja denatsifitseerimist (dekommuniseerimist). Nad arvavad, et keegi ei saa neid nagunii reaalselt vastutusele võtta, kuna neil on tuumapommid.

3. Vene relvajõud kasutavad kohaliku elanikkonna moraali hävitamiseks terrorit. Kortermajade, haiglate ja koolide pommitamine ning laste, vanurite ja rasedate naiste mõrvamine on tavaline praktika.

4. Vene relvajõud tulistavad tsiviilelanikke ja nende evakueeritavaid konvoisid. Tavaline praktika on selline, et lahkelt luuakse evakuatsioonikoridor, mõni masin lastakse läbi ja ülejäänud satuvad tule alla.

5. Venemaa ei hooli ka omaenda sõduritest ning neid kasutatakse kahurilihana. Sõdureid ei informeerita sündmuste käigust ning neid ei varustata toidu ja laskemoonaga. Seetõttu antakse neile ka luba röövimiseks ja marodööritsemiseks, mistõttu selline reeglite puudumine viib alati ka vägistamisteni. NB! Vägistatakse nii imikuid, lapsi, noori, keskealisi kui ka vanureid. Tihti lõppeb vägistamise akt külmaverelise mõrvaga.

6. Vene relvajõud mõtlevad vaid taktikaliselt, mitte strateegiliselt. See kombineerituna üldise lohakuse, hoolimatuse, kehva mälu ja teadmatusega on viinud ka olukorrani, kus on kõhklematult rünnatud tuumaelektrijaamu. Ka Tšernobõli tuumajaam polnud püha ning nägi lahinguid, kuna 1986. aasta tuumakatastroofi tagajärjed on Vene sõduritel tänaseks juba unustatud.

7. Vene relvajõud üritavad vallutatud aladel kiirelt "referendume" korraldada, et need "rahvavabariikidena" rünnatavast riigist eraldada ja hiljem Venemaale annekteerida.

8. Vene relvajõud kasutavad "küsija suu pihta ei lööda" taktikat, kutsudes relvi maha panema ja alistuma. On selge, et see ei rahusta okupante, vaid teeb nende töö oluliselt lihtsamaks, kiirendades "referendumite" toimepanekut ja hävitamiste lainet.

9. Vene relvajõud küüditavad tsiviilelanikke kuhugi Siberi pärapõrgusse kõige vaesematesse asulatesse. Küüditatud lapsi üritatakse venelasteks kasvatada, mille eesmärgiks on kompenseerida oma räsitud rahvastikupüramiidi ja täiendada genofondi.

Järeldus

Alistumine ei tule kõne allagi, sest Genfi konventsioonile vilistavate Vene relvajõudude siht on külvata hävingut, kasutades ebahumaanseid meetodeid. Kui ka teoreetiliselt saabuks meile kibe lõpp, siis tuleb okupandi kaotused võimalikult suureks ajada, et nad tajuksid natuke ka enda nahal seda, mida nad teistele põhjustanud on. Pealegi on teada, et Vene võimu all elamine tähendab kannatusi, repressioone, elustandardi järsku langust ja tsensuuri.

Kiusajale tuleb alati vastu nina virutada ja ta koheselt paika panna, sest kiusaja teist keelt ei mõista. Pealegi pole meil mõtet karta, sest meie selja taga on NATO ja terve läänemaailm, mis Venemaa kuritööd peatada soovivad.

No comments:

Post a Comment