Thursday 17 June 2021

Hall kardinal: Küünilisi nõuandeid vallutajatele

See kirjatükk on mõtteharjutus, mis on inspireeritud "Siioni tarkade protokollist". On see teos tõde või väljamõeldis, polegi tähtis, aga mõtlemisainet pakub see küll. Püüame näha maailma paheliste diktaatorite, võimsate kuningate, impeeriumite ehitajate ja suurushullude silmade läbi, siis suudame mõista ja isegi ette ennustada nende järgnevaid samme. Milline võiks välja näha käsiraamat või brošüür vallutajale?

Küünilisi nõuandeid vallutajatele:

1. Iga uus maatükk on lisakohustus, mida uus omanik peab üleval pidama (kaitse, elatis). Kui oled vallutanud uue maatüki, ei saa sa hakata kurtma, et uued alamad kulutavad su impeeriumi ressurssi. See on igati loomulik, sest enne kulutasid nad enda või oma eelmise isanda varasid.

2. Et uus maatükk hakkaks kasumit tootma, pead selle enne "üles harima". Kui uude tootmishoonesse  tootmistehnikat ei paigaldata, on see vaid püsikuluga ladu. Arvesta, et pead rajama kalleid ehitisi ja muid konstruktsioone, mida ei saa kaasa võtta, kui peaks tekkima vajadus lahkuda.

3. Kohaliku elanikkonna elimineerimine (mõrvamine, küüditamine, väljajuurimine) liigitub genotsiidiks ning ei aita su impeeriumi rahvusvahelisele imagole kaasa ning toodab palju skeptikuid. Leia tülitsevate rahvaste jaoks teised meetodid. Aita pärismaalaste pahedele kaasa ja lase neil endil välja surra.

4. Assimileerimine võtab alati mitu põlvkonda aega ning puudub garantii, et vallutatud rahvas sooviks 100% sulanduda.

5. Anna vallutatud rahvale võimalus kodanikeks saada ja karjääri teha. Tagakiusamine tekitab põrandaaluseid liikumisi ja sabotaažirakukesi, aga kutse koostööle aitab neid assimileerida. Eesmärk on kollaboratsiooni premeerida ja uutele alamatele näidata, et uue võimu all on parem/rikkam/turvalisem olla kui iseseisvalt või eelmise võimu all. Rooma impeeriumi pikaaegse edu saladus seisneski just selles.

6. Osaline autonoomia ja föderaalne valitsus töötab palju paremini kui raudne rusikas. Lase vallutatud rahval nende rahvuslippe lehvitada ning nende enda kommete järgi elada. Pane neid valitsema keegi nende endi seast, jätmaks neile mulje, et nad saavad oma elu üle ise otsustada. NSVL-iga ei tahtnud keegi liituda, aga Euroopa Liitu astutakse vabatahtlikult.

7. Rahvastiku juurdekasv on vallutamisel kriitilise tähtsusega, sest esiteks hukkuvad sõdurid paratamatult lahingutegevuses ning teiseks tuleb uudismaal pärismaalaste konkurents murda. Pere loomist tuleb maksimaalselt soodustada ning kodanikud peavad end selle tegevuse juures turvaliselt tundma, et tagada impeeriumi vereringe. Kangelasliku emaduse autasustamine ja emapuhkus aitavad seda eesmärki arendada. Samuti tuleb välja juurida kõik ideoloogiad, mis klassikalist peremudelit lammutada püüavad (näiteks LGBT).

8. Militarismi tuleb lakkamatult arendada. Noorte meeste energia on vaja kuhugi suunata ning uue maatüki okupeerimine ja asustamine aitab energiat kasulikult rakendada. Joomise, uimerdamise ja lolluste tegemise tõkestamiseks emamaal tuleb noored mehed uudismaale riigikaitsesektorisse suunata, andes neile suurema eesmärgi, autoriteedi ja lastes neil end teostada.

9. Maailmas on kasutusel de facto realpolitik ehk ärisidemeid hoitakse nendega, kes tagavad kõige suuremad kasumid, tähendagu see siis finantsrikkust, mõjuvõimu kasvu või julgeolekugarantiisid. Peale edukat vallutusretke võivad ka kauaaegsed äripartnerid pahameelt väljendada, aga nagu öeldakse - aeg ravib kõik haavad ja raha paneb rattad liikuma. Kõik solidaarsusest ajendatud vihapursked taanduvad peagi ärinälja all, sest pahameelt väljendavate riikide ärikad soovivad pääseda impeeriumi turule.

10. Oma vaenlast peab maksimaalselt demoniseerima ning see peab kajastuma riiklikus propagandas. Kui kujutad vaenlast ebainimlikuna, on rahval ja sõduritel lihtsam nende vastu võidelda. NB! Sellega peab ettevaatlik olema, sest vaenlase lihtrahval ja eliidil on vahe - lihtrahvas on vaja mingil hetkel assimileerida, aga eliit on vaja viivitamatult elimineerida. NSVL tegi Balti riikidega tohutu vea, sest lasi kodanikel baltlasi "fašistideks" sõimata, mistõttu balti rahvad ootasid vabanemist eriti hea meelega. USA sai natsidega veidi paremini hakkama, sest demoniseeriti pigem Hitlerit ja SS-i, andes lihtrahvale võimaluse Lääne-Saksamaa kujul USA-ga koostööd arendada.

No comments:

Post a Comment